followers

Wednesday, October 16, 2013

Rakyat Sarawak masih bertenang menerima keputusan Mahkamah Rayuan Isu kalimah Allah.


Masyarakat berbilang kaum terdiri daripada kepelbagaian Bangsa dan Agama. Keunikan inilah menjadikan Sarawak sebuah negeri yang aman dan makmur. Pentadbiran kerajaan negeri yang dibentuk oleh Barisan Nasional dipimpin oleh anak Sarawak berstatus Bumiputera Sarawak Pehin Sri Haji Abd Taib Mahmud sering dicemburui oleh pakatan pembangkang terutama kaum cina DAP.

Berbagai isu cuba dimainkan oleh puak-puak yang mahu melihat pentadbiran BN jatuh di Sarawak, namun kesepakatan dan tolak ansur yang dimiliki oleh pemimpin-pemimpin utama Sarawak seperti Pehin Sri Abd Taib(Melanau-Melayu), Tan Sri James Jemut Masing(Iban), Ts William Mawan(Iban), DA Abg Johari(melayu) DA, Awg Tengah(Melayu-kedayan), Dtk Alexander dan yang lain-lain sukar digugat oleh pembangkang Sarawak.

Selepas 50 Tahun pembentukan Malaysia, Sarawak masih selesa bersama persekutuan Malaysia. Terima Kasih kepada pemimpin Bumiputera Sarawak yang sentiasa menjaga kemakmuran negeri walaupun ada pihak yang tidak senang melihat perpaduan dan kemakmuran yang dikecapi hari ini.

Kepada pihak yang cuba menggunakan isu Kalimah Allah, belajarlah menjadi seorang yang bertanggungjawab. Jangan sesekali cuba menjadi batu api. Kami Anak Sarawak akan selamanya menjaga apa yang kami miliki hari ini. Lupakanlah niat jahat kamu untuk memecah belahkan semangat Bangsa Bumiputera kami dengan menggunakan senjata agama.

2 comments:

Anonymous said...

Setuju dgn kupasan sdr blogger.

Keharmonian antara kaum di Sarawak wajib dipertahankan oleh semua rakyat Sarawak.Jgn kita diracuni agenda tersembunyi Dap khasnya.

DAp pd PRU 13 dan PR Negeri yg lepas bersungguh2 memainkan politik berunsur agama di kalangan kaum Bumiputera khasnya penganut kristian.Bertimbun2 CD,VCD,serta bahan cetak termasuk flyers diedarkan di pedalaman dan luar bandar.Mereka menghasut dan menabur fitnah yg boleh disifat rasis dan extreme agama.

Maka kita jgn terpengaruh dgn retorik parti chauvinis kaum spt Dap.Dap cuma nak melagakan kita dgn komen2/propaganda bersifat perkauaman.Yg menjadi mangsa mainan politik kotor Dapigs ialah org Melayu,Melayu,Iban,Bidayuh,Org Ulu dan etnik2 bumi serata Sarawak.Dap tidak memperdulikan keharmonian rakyat asalkan agenda jahat Dap tercapai.Lihat saja akibat PR Negeri yg lepas.Pentas gereja pun tercemar.

Sekadar pandangan org kecil.

Anonymous said...

Nasib baik pemimpin kita rasional dan rakyat bersatu.